War Horse

På påsklovet såg jag filmen War Horse

Filmen handlade om en kille vid namn Albert. Hans familj köpte en unghäst för att använda som jordbrukshäst, och det var just Albert som körde och även red in den. Pappan förstod senare att det var ett dåligt köp, då denna häst var rent av en ridhäst, så när kriget i landet bröt ut sålde han Joey till armen utan att Albert visste det. Man får följa deras resa genom kriget, i jakt på att hitta varandra.
gdfg
I filmen får man verkligen veta hur hemskt det var för hästarna under den här tiden. En film som ALLA borde se.
Lite infomation om hästarnas liv under "The Great War"

I Det Fösta Världskriget var det från börjar en miljon hästar som tog till armen. Hästarnas uppfift var framför allt att bära soldater i krigen, men även lastningshjälpen var en stor fördel. Hästarna fick dra kanoner, mat osv.
Hästarnas liv i armen var hemskt. Om en häst började markera hälta, hade man ingen användning för dom så då tog hästens liv slut där.
Även om livet var tufft så var dom oftast inte maskiner för soldaterna. Sodlaterna hade det också svårt, men fast det så fick de flesta hästarna kärlek utav dom.
Över en miljon hästar åkte ut i kriget, men endast 65 000 kom tillbaka.
Jag tänker inte lägga ut några bilder här, då vissa kan vara känliga. Men jag tycker ABSOLUT att man ska titta på filmen! Det är många tårar man förlorar, men kärleken till hästarna är riktigt härlig!!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0