23/7

Idag så ble det inte så bra ridet. Junior fick ingen mottion p.g.a olika skäl, så jag red Ulla istället. HON E SÅ FIIN!!!
Men liite liten.

Här är dagens outfit:


Ja, jättedålig outfit men benskydden, jag vet.... Har även svarta
som jag skulle kunnat tat, men vi är bara på en ö så ingen ser :)

Joanna


En liten....

....tyst stund för Norge

Fyf*n vad vidrigt


Joanna


BILDBOMB

Ja, lite bilder:

Hehe, dagens failbildMin fina och nätta hopponnieLite suddig, men men.....

Joanna


Sjuk...

Ja, då e man sjuk , förkylning, och ligger i sängen hela dagen och går ABSOLUT inte upp!

Har precis varit och fodrat och tagit upp hästarna till stallet, ska kanske skritta ut lite nu.

SEN ska jag sova och bli frisk ;)

/Joanna


Spö eller inte??

Asså, nu ska jag prata lite om spö eller inte.

Jag såg en jättebra menng på Ponnysanning.blogspot.com och den löd såhär:

Hästen är det ända djuret man får slå.

Idag när jag red runt tänkte jag faktiskt på det. Hur många som använder spö på ett dåligt sätt. Jag brukar alltid använda spö, men jag slår inte med det. Iallafall inte vad jag kommer ihåg.

Jag tycker faktiskt att man ska förbjuda med spö, då vissa använder det på fel sätt och klarar inte av att hanskas med det./Joanna
PS! Jag skrev någonting om min förra medryttarponny som bara stegrade när jagförsökte få ordentlig galopp.
Såhär va de flesta svaren:

"Galoppera snabbt runt på ridbanan med sporrar och spön. Vill hon sakta av slå till henne med ridspöt och sakta av efter att hon har börjat jobba"

Jag tkr det låter helt sjukt och skulle faktiskt aldrig göra så mot ett djur.


SVAR TILL JOHANNA

Fick en kommentar angående Kineso tapen :
 fett cool tejp ju! :D Undrar om det skulle hjälpa mig med mitt knä o.O I vintras hoppade knäskålen ur led när jag åkte skidor, det var någon förändring på menisken (någor grejjs i knät) men det var ingenting dom skulle göra något åt. Och nu när jag springer/går och belastar mitt knä mycket får jag så SJUKT (!) ont i knät. Finns det någon hemsida eller något där man kan läsa mer om den där tejpen? :D

Johanna, här får du ditt svar : Jag googlade på Kineso tape och hittade deras hemsida :) http://www.kinesiotaping.com/ , kolla in den så kanske du hittar något sätt att tejpa så att du slipper ha ont i ditt knä ! Det kanske går att köpa tejpen på Stadium, annars får man beställa hem.
LYCKA TILL ! :)

VI ÄR MED OCH TÄVLAR OM


OTROLIGT

Var hos sjukgymnasten idag.

För er som inte vet varför så :

P.g.a min nacke och även rygg som jag har haft ont i i ca. 1 år, anledningen till att jag har såhär ont är för att jag har varit med om trauma (alltså när kroppen slår i t.ex marken och kroppen skadas)  på olika sätt ; fotboll i huvudet (<-- hjärnskakning) , x antal avramlingar och så den värsta avramlingen av alla.
Det var i höstas, min ridlärare råkade skrämma min häst (som är rädd för det mesta) när vi skrittade av och han flög rakt upp i luften. Jag med, men när han landade galopperade han iväg, jag däremot åkte ju rakt ner i marken. Slog i höften , det gjorde ont. Kände inte så mycket just då men när jag vaknade dagen efter kunde jag knappt röra på nacken. Tänkte att det skulle släppa så gick till skolan ändå men på eftermiddagen blev det värre och jag och mamma åkte in till akuten. En läkare knackade på alla kotor, ingen skada på de men jag hade sträckt alla muskler. Eftersom jag hade landat på höften hade sidan dragit åt ett annat håll, tänk whiplash-skada fast utan skadat skelett. Hade riktigt ont i några dagar, ont i vecka och sen försvann det. Fast sen det hände har jag varit stel i nacke och rygg och ibland vaknat med grov nackspärr. Har gått hos en naprapat då & då för smärtlindring. Har pratat med skolsyster, naprapater och nu tillslut med skolläkaren som skickade mig till en sjukgymnast.
Där har jag varit två gånger nu, förra gången berättade jag vad som har hänt, hur ont jag har och så gjorde vi lite övningar och kom fram till att jag är stelare och mindre smidig än  min mormor, eller aa ungefär ;) Fick ett litet träningsprogram som jag skulle göra 2/dagen tills jag hade nästa tid. Den tiden var idag.

Hon frågade hur det har gått med träningen och det har gått bra, var litelite mjukare än förra gången. Gjorde även lite fler övningar och kom fram till att vi ahr mycket att jobba med, emn först måste vi veta vad som är problemet. Därför ska jag nu göra en magnetröntgen för att se om jag har någon  mjukdelsskada. Fram tills dess ska jag träna med gummiband, stretcha och göra allt för att sträcka ut mina ryggmuskler, sätesmuskeln , benmuskler osv. JAg är ruggigt stark i magen men tydligen inte lika stark i ryggen, det gör att hållningen blir fel + att eftersom jag nästan alltid har ont spänner jag mig och går med axlarna vid öronen <-- det resulterar bara i ännu mer ont. Eftersom jag är väldigt kort och jag på tårna när jag var ltien har jag från början korta/hopdragna muskler och det är inte bra, musklerna ska vara långa och utsräckta, det minskar skaderisken när man idrottar. Är även ålig på att stretcha hehe, och om man tränar 10 gånger i veckan, ja, under våren och hösten trönar jag ca 10 pass i veckan, så är det viktigt att sträcka ut kroppen.

HUR SOM HELST: För att kunna träna och rida utan smärta så fick jag hem lite KINESO TAPE, det är en sorts sporttejp som många idrotatre inom många olika sporter använder; golf, friidrott, volleyboll, fotboll, asså ja, i allt.
Tejpen är elastisk och lyfter upp huden från musklen då blodgenomströmningen ökar. Beroenda avr du har ont finns det olika sorters sätt som du ska tejpa på.  Tejpen kan användas för att korrigera, aktivisera osv.
Har ju även slatter, överbelastning på knäna, så ska tejpa dom också.
Provade redan idag när jag avr ute och sprang och tejpar man rätt så funkar det, OTROLIGT!
REKOMENDERAR DETTA STARKT!

Detta är KINESO TAPE :


 <-- hjälper starkaste muskeln i nacken


 <-- Avlastar knäna
 
 <-- Tejpen finns i flera olika färger, jag valde hudfärgad och rosa :)

ANLEDNINGEN TILL ATT JAG SKREV DENNA LÅNGA TEXT ÄR FÖR ATT JAG VILL VISA ER, VISA ER ATT DET ÄR VIKTIGT ATT TA HAND OM SIG, ATT INTE HA ONT. OM NI ORKADE LÄSA HELA DEN HÄR TEXTEN HOPPAS JAG ATT NI LÄRT ER NÅGOT ELLER TÄNKER OM NÄSTA GÅNG NI BESTÄMMER ER FÖR ATT KÖRA PÅ ISTÄLLET FÖR ATT LÅTA KROPPEN VILA NÄR DEN SÄGER IFRÅN.
TA HAND OM ER ♥

Louise
Underbar dag och en underbar ponnie!

Ok, sorry, jag ljög för er. Rubriken ska lyda: EJ SÅ UNDERBAR DAG, MEN EN UNDERBAR PONNIE! 

Ja, det har inte varit fel på dagen, bara att det inte har varit något speciellt, inte än. Men snart kommer min kompis Anna (Gilla)!

Hoppade Junior idag. Trodde inte det skulle gå så jättebra, om man ser på de tidigare hoppningarna har han ju mer hoppat igenom hinderna än över dom.

Men idag så var han underbar! Först hoppade vi kanske bara 50 cm, tills mamma höjde frivilligt till kanske 75 (Jag vet att det inte är det högsta, men på en ponny som nyss lärt sej hoppa är det bra höjd) 
Han bara flög över det! Hur bra som hellst! T.o.m mamma sa att det va jättefint!

Nu ska vi äta lite middag!

Ha det gött!
Junioren i hagen


Joanna 


UT OCH SPRINGA

SNART KOMMER BECKA HIT, VI SKA OCH SPRINGA.
TJOHO, FETT PEPP PÅ DET!


HEEEMMMMAA

TJOHO!

Äntligen tillbaks i Sverige. Veckan har varit beest , bara sol & bad, jobbat på brännan ;)
Fast lite skönt att va hemma, och vädret här är ju helt okej.

Lovade ju lite ordning i bloggen , det ska bli men samtidigt håller jag med Jojjo, i höst kör vi. Då är man mer peppad och rider mer, är i stallet mer , tänker mer häst aa ni vet ;)
Fast ett inlägg om dagen kan vi ju slänga in, så sluta inte läs !


Imorrn blir det nog stallet en stund, awiee :D
Eva har hoppträning och det kan man ju inte missa, alltid kul att se på :) O fota såklart!
 
Hörs imorrn!

Louise


HISS & DISS!

Tänkte Hissa och Dissa Hööks nya grejor lite.

HISS!

 Måste säga att Hööks nya träns är en riktig hissare!
Dock väldigt likt ett Dyonträns, men jag tycker det här kanske tillochmed
är lite snyggare ;)


DISS!En dissare enligt mej. Dock så har jag inte sett den i verklighet men
såhär långt tycker jag inte om.
129:-

HISS!Detta Islandsträns måste jag bara säga att jag älskar!
Jättefint! Nackdelen är att jag inte håller på med islandshästar.
529:-


HISSDISS!


Vet inte riktigt vad jag ska säga om detta.
Asså det är ju snyggt med knallrosa. Det hissar jag,
men dock märket på sidan blir dissad.

Joanna


Mer bloggande till hösten

Som ni märker är jag väldigt dålig på att blogga just nu. Besökarnivån sjunker från över 130 till nu typ 10 varj dag. Men nu efter lover kommer jag blogga järnet!

Nu ska jag sitta och leta efter sponsorer eftersom att vädret inte är sådär jättebra. Just nu regnar det, sedan ska jag gå ut och rida dressyr på Jolle. 

Igår hoppade jag lite. Han har ju precis lärt sej hoppa (han är bara 5 år) så jag har inte lärt med hoppa honom riktigt än. 

Kmr snart lite bilder på Junior och Tess


Joannas  

ajhästen tog fel på mitt lillfinger och en godis igår, det är liite svulet men gör skiitont!

Joannas

:)

Ska hinna med idag:

- MÅSTE tvätta och reda ut Juniors svans..
- Fota dom
- mocka hagen
- Ryckta honom minst 100 tag på varje sida (hehe ;P)
- Borsta hovskäggen
- Mysa med honom,  fast allt han gjorde mot mej igår
- badautan häst


Bilderna kommer jag lägga ut snart ;)


Joannas  


tröött.....

Ja, det fick bli jag som tog hundarna i morse så klockan är 8.. Men det är ändå ganska skönt att vara ensam med hästarna. Idag blir det dressyr och något hopp. N ska jag bara ut och sätta på flugskydden :)

Baj baj

(Ingen bild) Kmr senare idag ;)


Vårat internet har inte fungerat, det är därför jag varit så oaktiv :/

Ordning och reda

Tjotjo :)
Imorrn åker jag och mami till Greklkand med 2 kompisar :) TJOHO!
Har lixom tappat lite suget på att blogga just nu när det inte finns nån häst hemma men tänkte att när jag kommer tillbaks från Grekland så kör vi. ja jag vet att jag sa  det för nån dag sen men nu menar jag det 
Asså riktigt ordentligt :D

Ha en härlig vecka !


saknar skrutt !

Louises

RSS 2.0